Syksy on omenoiden aika ja niistä voi leipoa ihanan keikauskakun...

1250669241_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvitset yhteen kakkuun:

2 dl        vehnäjauhoja

1 tl         leivinjauhetta

1 tl         vanillinisokeria

100 g     voita

1 1/2 dl  sokeria

2            munaa

Vuokaan

50 g       voita

1 dl        fariinisokeria

1 tl         kanelia

4            omenaa

Ohje:

Lohko omenat....Sulata vuokaan tuleva voi ja voitele kakkuvuoka...kaada loput vuoan pohjalle...Levitä fariinisokeri ja kaneli vuoan pohjalle ja asettele omenalohkot kauniisti sen päälle...

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat siihen yksitellen...Sekoita leivinjauhe ja vaniliinisokeri vehnäjauhoihoihin ja lisää se vaahtoon hyvin sekoittaen...Kaada taikina vuokaan omenoiden päälle ja paista 175 astetta n. 30 min.

Kumoa hieman jäähtynyt kakkusi lautaselle...

Tarjoile vaniljakastikeen ja hyvän kahvin tai teen kanssa...

NAM.....