Olen jo vuosia kerännyt simpukoita ja niitä onkin jo kertynyt aika paljon. Varsinkin isot simpukat, joista tiedän mistä ne ovat kotoisin, ovat eniten mieleeni. Ystäväni Kride käy joka talvi jossain lämpimässä ja eksoottisessa maassa lomailemassa ja tuliaisena olen saanut isoimmat simpukkani.

767451.jpg

 

Domin Kride toi 2005 Dominikaanisesta Tasavallasta. Se on meren pohjasta sukellettu ja varmistettu, että se oli kuollut ennen pintaan nostamista.

Pienempi simpukka on Thaimaasta.

767433.jpg

 

Tai on puolestaa tullut 2006 Kriden Thaimaan matkalta. Itse asiassa Domi ja Tai olivatkin vanhoja tuttuja. Ne kumpikin syntyivät kauan sitten Eteläisellä Intian Valtamerellä eräällä koralliriutalla. Vuosia sitten raju talvimyrsky iroitti pinet simpukka parat ja vei ne eri puolille maailmaa. Tain matka oli paljon lyhyempi, mutta Domi matkusti kauan merivirtojen mukana Dominikaanisen Tasavallan rannikolle, jonne se pian kotiutui.

767439.jpg

 

Ja sitten tuli 2006 Maukka, tuo pieni simpukka raukka. Kerran kaksi kaunista simpukkaa meni naimisiin ja lähti häämatkalle Grönlantiin. Siellä synti Maukka, tuo pieni simpukka raukka. Rakkauden huumassa Maukka unohtui kylmälle rannalle, kun vanhemmat lähtivät pois. Maukka oli yksin ja kylmissään ja siitä jäikin surkea ja pieni kokoinen. Koska elämä oli niin kovaa, Maukka kasvatti itselleen pitkät piikit ja ryhtyi ilkeäksi pikku simpukaksi. Vihdoin iso valaskala ui Maukan ohi ja Maukka hyppäsi valaan suuhun. Poskihampaan välissä se sitten matkasi lämpimille vesille. Afrikan itärannikon tietämillä valaalle tuli vatsatauti ja se oksensi. Maukka lensi siinä samalla kaaressa Mauritius saaren rantaan. Siellä Maukka sitten eleli ja kiusasi turisteja pistämällä niitä piikeillään perseeseen. Vihdoin Kride korjasi sen turvaan ja toi sen minulle. Nyt Maukka elelee onnellisena muiden simpukoitteni kanssa lasivitiinissä ja siitä on tullut tosi kiltti poika.

 767445.jpg

 

Minulla on myös hiekkadollari, jota en ole saanut Krideltä, eikä sillä ole nimeäkään. Sain sen viime vuoden vaihtessa, kun vaihdoin työpaikkaa. Se tuo kuulemma löytäjälleen onnea.

767447.jpg