Jojomania on vallannut Suomen ja muun maailman. Jojojen teko on nyt helpompaa kuin koskaan, koska markkinoille on ilmestynyt monen mallisia Jojon tekovälineitä. Ainakin Tilkkutarha kaupassa on niitä myytävänä monen kokoisena. Minulla on pyöreä, sydän ja kukka, sekä isona, että pienenä. Ainakin pyöreästä on olemassa myös ihan mini ja tosi iso tekovehje.

Pitkän kesälomani aikana ompelin ainakin parisataa Jojoa mökillä keinussa istuessani. Niitä oli helppo tehdä ja ne valmistuivat nopeasti. Olen myöhemmin miettinyt, että mitähän noista kaikista tekisin. Osan applikoin yhteen tulevaisuuden joulutyöhön, joka toivottavasti tulee joskus valmiikisi. Ompelin paljon Jojoja myös "Whoopsie Daisy"- työni jämistä eli niistä tuli puna-valkoisia.

885855.jpg

 

Olen tehnyt niistä seuraavanlaisia Joulukoristeita, joita voi laittaa vaikka joulukuuseen tai niistä voi tehdä vaikka joulumobilen ikkunaan roikkumaan.

885856.jpg

Valitsin ensin kolme samanlaista Jojoa tai ainakin samanväristä. Ne voi koristella esim. erillaisilla napeilla, helmillä tai jollain muulla sopivalla. Kannalliset napit ovat vallan mainioita tähän tarkoitukseen. Eli ompelin nappin jokaisen kolmen Jojon keskelle.

885862.jpg

Laitoin sen jälkeen kaksi Jojoa takapuolet vastakkain ja ompelin ne oikealta puolelta reunoistaan yhteen puolen ympyrän verran.

885863.jpg

Sen jälkeen ompelin ompelin ripustuslenkin parilla pistolla kiinni toiseen Jojoon lähelle sitä kohtaa, johon asti olin ommellut niitä yhteen. Sitten laitoin kolmannen Jojon paikoilleen ja ompelin sen kiinni oikealatapuolen reunaa pitkin.

885865.jpg

Ja lopputulokseksi sain "kolmikulmaisen" Jojo-koristeen.

885866.jpg

Tässä vielä pari koristelu ehdotusta. Jos ommellessasi viimeistä Jojoa paikalleen laitat koristeen sisään kulkusen, niin siitä kuuluu mukava kilinä. Tai jos laitat kesäisempään versioon vaikka kiven  ja ripustuslenkiksi verhonipsuttimen, niin saat kivat painot kesäpöytäliinaasi.

885859.jpg

885861.jpg

Ja sitten ne parittomat Jojot!

Niistä voit yhteenompelemalla tehdä vaikka joulukuusennauhan.

885868.jpg