Olen tänään menossa ystävälleni Riitalle pikkujouluihin....

Vuosi sitten tein Tilkkutiirajien pikkujouluihin Ranskalaista Jouluhalkoa, johon Riitta kovasti ihastui. Sen jälkeen hän on monta kertaa puhunut kakustani ja varsinkin "Mähmelöstä" sen sisällä.

Tein tänään hänelle Jouluhalon, jonka vien juhliin...

Tämä ohje ei sovi laihduttajille, eikä myöskään muille ei herkkusuille... Makean nälkä lähtee varmasti:)

Pohja:

4 munaa

100g sokeria

75 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi ja sekeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakao hyvin keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita hyvin, mutta varovaisesti. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa 10-12 min. Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille ja kääri se rullalle jäähtymään.

Mähmelö:

150 g tummaa suklaata

2 keltuaista

1,5 dl kuohukermaa

125 g voita

50 g tomusokeria

2 rkl rommia, jos sattuu olemaan

Sulata suklaa veihauteessa. Lisää siihen keltuaiset ja kerma ja saosta kokoajan sekoittaen paksuksi. Laita kattila jäähtymään kylmään veteen. Vatkaa sillä aikaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää voi-sokeriseokseen jäähtynyt suklaaseos ja sekoita hyvin. Mähmelön pitää olla aika paksua ja jos se nyt on löysää, niin laita se hetkesi kylmään jähmettymään...

Avaa rullattu kakkupohja ja levitä puolet Mähmelöstä sille ja kääri se takaisin rullalle. Leikkaa päästä 10 cm pala ja tee siitä kaksi oksantynkää. Levitä loppu Mähmelö tortun päälle ja tee haarukalla puunkuorta muistuttavia kuvioita. Laita torttu kylmään kovettymaan.

Koristele halko valkoisella kaukunkuorutteella, tomusokerilla ja jouluisilla makeisilla. Kuvan konvehdit ovat Lild-kaupasta...

Vielä kun keität hyvät kahvit, niin voit herkutella hyvällä omallatunnolla...