Nallukka työni sai alkunsa, kun eräs tilkkuystäväni ihaili Amerikkalaisessa tilkkulehdessä ollutta kuvaa, jossa oli tilkkutyönä tehty karhu. Tuohon aikaan en omistanut vielä tietokonetta, enkä myöskään Visa-korttia, joten mallin tilaaminen ei tullut tuolloin kysymykseen.

Malli alkoi kinnostaa minua. Otin siitä mustavalko-valokopioita niin kauan, että siitä tuli tarpeeksi suuri. Kuvan laatu oli kylläkin jo aika huono. Piirsin oman versioni mallista ja koska esim. kuonon pieniä osia ei kuvasta enää voinut erottaa, niin piirsin ne ihan arviolla.

Lopulta minun oli pakko kokeilla piirtämääni mallia. Syntyi työni nimeltä "Nallukka". Siitä tuli aika luonnollisen näköinen karhu metsässä. Myöhemmin tein myös "Merikämmenen", joka on hieman apstraktimpi versio Nallukasta. Siinä mettä varastanut karhu, jonka kimppuun vihaiset mehiläiset ovat hyökänneet. Työssä on taustalle tikattuna rikkinäinen mehiläiskenno ja mehiläiset on ommeltu silkkinauhalla.

Työt olivat esillä näyttelyssäni 2003. Eräänä päivänä näyttelyyni tuli nainen, joka istui ja tuijotti Nallukkaa. Välillä hän nousi ja katsoi työtä lähempää, sitten istui jälleen. Tätä hän teki pitkän tovin. Lopulta hän rohkaistui ja kysyi, että mitä Nallukka maksaa? Ilmoitin hinnan ja hän totesi olevansa eläkkeellä, eikä hänellä olisi sellaisia rahoja. Aikansa vielä pyörittyään hän viimein lähti.  Muutaman päivän kuluttua hän palasi miehensä kanssa. Kun hän oli taas aikansa pyörinyt, kysyin häneltä, että onko hän vielä kiinostunut Nallukasta. Lopulta tein hänelle tarjouksen kummastakin karhusta ja näin, että hänen oli vaikea kieltäytyä. Hän sanoi palaavansa myöhemmin asiaan ja poistui lähes miehensä pakottamana. Seuraavalla viikolla hän soitti minulle ja kertoi ostavansa työt. Hän osottautui nalle-keräilijäksi, joka aikoo joskus perustaa nallemuseon.

 

                                 NALLUKKA

726901.jpg

                                

                                MESIKÄMMEN

726902.jpg